maanantai 22. syyskuuta 2014

Last week part II

Ma 15.9.2014

Palasin siis osastolle klo 15, vaikka mun olis pitänyt palata jo sunnuntai-iltana. Sain jäädä kotiin soitettuani osastolle, mut se oli pienen neuvottelun takana. Se ei oo mikään itsestäänselvyys, että voi lennossa tehdä muutoksia lääkärin myöntämiin asioihin. Sain laitoshuoltajalta torkkupeiton. En jaksanut osallistua edes Mindfullness-ryhmään. Päivällisellä oli kanakeittoa ja mansikkakiisseliä.

Ti 16.9.2014

Koko päivä meni oikeastaan vaan torkkupeiton alla lepäillessä ja nukkuessa. Lounaalla oli punajuuripihviä ja perunaa. Päivällisellä vihanneskeittoa, johon mä sain kasvissyöjänä lisukkeeksi fetapaloja. Muut ei saaneet. Jälkkärinä oli vadelmakiisseliä.

Ke 17.9.2014

Sosiaaliset taidot -ryhmä oli peruttu. Tää viikko oli hoitajille niin hektinen, että ryhmiä peruttiin, kun hoitajilla ei yksinkertaisesti ollut aikaa venyä niihin. Tylsää.

Aamulla oli se palaveri avopuolen kanssa. Siinä oli mun lisäks hoitaja, psykologi ja avopuolelta mun tuleva psykologi syömishäiriöpolilta. Me puhuttiin mun voinnista ja lähinnä siitä, mitä tapahtuu kun mä kotiudun täältä. Mun on ensin käytävä päiväpolilla jonkin aikaa ennen kuin mä jatkan taas syömishäiriöpolilla. Kotiutumisajasta hoitaja ei sanonut mitään, mut ainakaan se ei ole vielä tällä eikä ens viikolla niin kuin mä olin ensin ajatellut.


Aamupäivästä mä tapasin ravitsemusterapeuttia. Ateriasuunnitelmaan ei tehty lisäyksiä, mut vastuu suunnitelman toteutumisesta siirrettiin multa hoitajille. Oh no. Sillä nyt ne vahtaa, että mä otan ruokaa oikean määrän just eikä melkein. Eli toisin sanoen mä joudun syömään ihan hirveästi. Apua.

Ensimmäisenä se näkyi välipalalla. Mä olen aina kivasti skipannut välipalan, mut nyt mä en enää voi. Mut tullaan hakemaan vaikka huoneesta. Välipalaksi mä jouduin syömään omenan, näkkärin, lasin vettä ja jäätelöpikarin. Mä toivoin, että se olis ollut kuningatarjäätelöä, mut se oli pelkkää vaniljajäätelöä. Möh.

Lounaalla oli tofupihviä, perunaa ja keitettyjä vihanneksia. Mulla on aina tofupihviä silloin kun muilla on lounaalla kalaa ja mä toivon, että muilla olis usein kalalounas, koska ne tofupihvit on niin hyviä. Ja kun mä en edes löydä niitä kaupasta! Päivällisellä oli soijamakkarakeittoa, rieskoja ja ruusunmarjapuuroa. Rieskat oli kivaa vaihtelua ainaiseen tavalliseen leipään. Saatiin niitä vielä iltapalalla, kun niitä oli jäänyt päivälliseltä.

Illalla oli liikkasali ja me pelattiin ensin futista ja sitten sählyä. Meitä oli vaan neljä siellä ja se 2 vs. 2 peli oli aika rankkaa. Kivempaa on pelata 4 vs. 4 peliä.

Iltapalan jälkeen, kun mä poistuin ruokalasta tuli hoitaja heti tenttaamaan söinkö mä kaiken. Kyllä mä söin.


To 18.9.2014

Siivouspäivä. Mun huonekaveri oli kotijaksolla, joten mä sain siivota yksin koko huoneen. Mut ei se haitannut. Ainakin mulla oli jotain tekemistä. Mä vaihdoin mun huonekaverillekin puhtaat lakanat ja pyyhkeet ja se oli tosi otettu siitä, kun se illalla palasi osastolle.

Lounaaksi oli kanakastiketta, perunaa ja salaattia. Päivällisellä oli jauhelihakeittoa ja jälkkärinä uuniomenaa vaniljakastikkeessa. Mulla jauhelihakeitto on aina tehty soijarouheesta ja se on aina kauhean suolaista.

Puolenpäivän kävelyllä me käytiin hoitajien kanssa läheisessä supermarketissa. Me mentiin ostamaan perjantain grillattavat. Kanansiipiä, yrttivoipatonkia ja maissia. Keittiöltä saataisiin ananasviipaleita ja ehkä jopa limsaa. Mut mä olin hakenut taas viikonlopuksi kotijaksoa enkä olisi täällä grillaamassa. Vähän sääli, mut kyllä mä ennemmin menisin kotiin kuin jäisin osastolle. Tosin lääkäri ei ollut katsonut vielä mun kotijaksosuunnitelmaakaan, joten mä jouduin jännittämään ihan perjantaihin asti, että pääsenkö kotiin vai en.

Illalla olis ollut musaryhmä. Muutama lähti sinne laulamaan Singstaria ja mäkin olisin halunnut, mut koska mä olin vielä kipeä niin multa olis vaan lähtenyt ääni. Mut ens kerralla mä kyllä haluan mennä sinne. Mä en oo ollut vielä kertaakaan. Illalla mä kävin kävelyllä ja sen jälkeen mulla oli lyhyt keskustelu hoitajan kanssa.

Mun tietokoneaika on nyt lopussa enkä ehdi kirjoittaa enempää joten viikonlopusta on tulossa vielä yksi postaus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onks sun paino noussut tuolla osastolla? Pitääkö sun painaa tietyn verran että pääset pois?

Pura kirjoitti...

Mun mielestä on noussut paljon, mut hoitajien mielestä ei oo ollenkaan. Jotain kilon verran se on noussut. En tiedä ihan tarkkaa lukemaa, kun mua punnitaan vähän silloin sun tällöin ja vaatteet päällä.

Ei pidä painaa mitään tiettyä lukemaa. :)

Lähetä kommentti