keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Fear Food vs. Safe Food

Pelkoruoat. Ruoat, joita en halua syödä. En todellakaan tahdo. En missään nimessä, missään olosuhteissa. Jos niitä pakotetaan syömään (esim. osastolla), tunnen t o d e l l a suurta ahdistusta ennen syömistä - syödessä - ruokailun jälkeen. Näitä en yleensä syö vapaaehtoisesti. Pelkoruoat ovat niitä, jotka ovat epäterveellisiä (pizza, hampurilainen, karkit, suklaa, sipsit, pullat, leivonnaiset... koin turhaksi laittaa niistä erikseen kuvia tänne, koska ne ovat niin ilmiselviä) tai joissa on paljon rasvaa, hiilareita, sokeria tai kaloreita tai jotka olen itse leimannut epäterveellisiksi ja siten pelkoruoiksi. (Paitsi kyllä, herkkuja syön bulimiaoireilun aikana, mutta sitä tapahtuu onneksi hyvin harvoin)Pelkoruoat listattuna pahimmat ensin.

Todella rasvaiset, paljossa rasvassa paistetut ruoat ja juusto
Pasta ja kermakastikkeet
"Täys"rasvaiset ruoat (vertaa: kevyttuotteet, rasvattomat)
Kermavaahto
Pähkinät (ei siemenet)
Myslipatukat/energiapatukat. Etenkin suklaakuorrutteiset.
Mehut
Banaani

Turvaruoat. Ruoat, joita usein ostan. Näitä on helpoin syödä enkä tunne silloin ahdistusta. Yleensä kaikki terveellinen, rasvaton, sokeriton ja vähähiilarinen kuten vihannekset, hedelmät, maustamattomat jogurtit ym. Lisäksi oman sääntöni mukaan melkein kaikki, jossa on alle 100kcal/100g. Näitä tälläisiä anasääntöjä on muitakin, joita olen "itse" keksinyt ja joita mun täytyy noudattaa. Kaikkia pelko-tai turvaruokia en varmaan osannut listata, mutta tässä ainakin nämä, jotka tuli ensimmäisenä ehdottomina mieleen. Kommentoikaa myös omia pelko-/turvaruokianne, jos haluatte. Olisi kiinnostavaa kuulla teidän ruokianne. Turvaruoat listattuna turvallisimmat ensin.

Kurkku
Tee
Omena
Salaatit
Rasvaton, maustamaton viili
Raejuusto
Tonnikala (myös vähärasvainen liha, kana)
Keitot (ei kermapohjaiset)
Näkkileipä

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta hedelmäthän on sokeria

Pura kirjoitti...

Olin kirjottamassa tähän, kun niissä on hedelmäsokeria niin ne on terveellisempiä eikä lihota, mut nyt kun perehdyin aiheeseen niin ei se taidakaan olla niin. :O

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin, hei kiitti vaan anonyymi 1... Tosta olikin paljon apua.

Lähetä kommentti