lauantai 9. helmikuuta 2013

Mentally fucked

Postiluukusta tipahti osastonylilääkärin loppulausunto. Tässä lausunto (lähes kokonaisuudessaan):

16.1.2013 Loppulausunto

Hoitoaika 21.9.2012-16.1.2013

Diagnoosi

F50.1 Epätyypillinen laihuushäiriö
F32.9 Tarkemmin määrittämätön masennus

Potilas tuli sairaalahoitoonsa vapaaehtoisella lähetteellä erikoislääkärin puhelinsoiton perusteella. Potilas yrittänyt käydä päiväpoliklinikalla, mutta käynnit jaksamattomuuden vuoksi vaikeutuneet, ruokailu niukentunut olemattomiin. Ilmeisesti syönyt n. 400 kilokaloria päivässä. Paino ollut laskusuunnassa. Kaikenlainen yhteistyö päiväpoliklinikan kanssa kangerrellut.

Tulovaiheessa potilaalle kerrottu somaattisen tilan hoidon olevan ensisijaista, myöskin vuorokausirytmiä alettu korjata. Tulovaiheessa potilas kertonut pääsevänsä ylös sängystä iltapäivällä. Varsin pian osastohoidon aikana vuorokausirytmi normalisoitunut.

Syöminen ollut koko osastohoidon aikana vaikeaa, ajoittain potilaan kanssa merkittäviä yhteistyöongelmia ruokailujen suhteen, pyrkinyt itse säätelemään ruokailuaan, ajoittain vetäytynyt yhteistyöstä, toisinaan taas pystynyt sitoutumaan hieman paremmin. Ravitsemusterapeutin kanssa tehnyt yhteistyötä, mutta jättänyt useinkin noudattamatta tehtyjä sopimuksia. Pitkän osastohoitojakson aikana potilaan paino ei merkittävästi noussut. Todennäköinen painonnousu vain noin kilon luokkaa. Ruokarytmi edelleen häiriintynyt, viikonloppujen aikana potilas ilmeisesti käyttänyt myös jonkin verran päihteitä, tästä ei tarkkaa tietoa saatu.

Potilaan terapeuttia tavattu osastohoidon aikana, tällöin keskusteltu avoimesti myös terapiasuhteen ongelmista, mm. kuusi vuotta kestäneen terapiasuhteen aikana potilas ottanut hyvin huonosti katsekontaktia, tuskin lainkaan, myöskin kertonut terapeutille asioita, joista osastohoidon aikana osaston henkilökunta ollut tietämätön, mm. puhunut itsemurha-ajatuksista. Nämä asiat terapeutti luonnollisesti tuonut esille hoitotaholle.

Potilas osastolla myös useamman kerran kertonut halustaan viillellä, muutaman kerran toteuttanutkin pinnallisia viiltoja. Kokonaisuudessa syntynyt mielikuva, että potilaalla esiintyy myös persoonallisuuden kypsymättömyyttä ja epävakautta. Viimeisimmällä kotijaksollaan potilas käytti ekstaasia. Bentsodiatsepiinien kirjoittamisesta potilaalle pidättäydyttiin ja koska potilas ajoittain myös toi esille itsetuhoisia impulsseja, päädytty ajatukseen, jonka mukaan lääkitys jaetaan päiväpolilla. Potilas saateltu päiväpoliklinikalle, alustavasti käynnit kolme kertaa viikossa.






Sam And The Womp - Bom Bom

4 kommenttia:

Roosa Meri kirjoitti...

Moi, löysin tänne Blogilistan kautta ja ajattelin jättää jäljen käynnistäni. Jään seuraamaan. :)

En ole muuten aiemmin löytänyt blogia, jossa kirjoittaja kirjoittaisi terapeuttinsa kanssa käymiään keskusteluja ylös, ja minusta niitä on ollut hurjan mielenkiintoista lukea... Luinkin ne kaikki. :D On jännä huomata, miten eri terapeuteilla on erilaisia lähestymistapoja. Välillä toivoisin, että omakin terapeuttini kävisi yhtä suorasti minua kohti kuin omasi näyttää käyvän. Siitä voi onneksi puhua hänen kanssaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani!

http://aaadelheid.blogspot.fi/

Pura kirjoitti...

Kiva kun kommentoit! :) Musta on ollut kanssa hyvä kirjoittaa niitä dialogeja ylös. Niitä voi sitten myöhemmin lukea uudelleen ja miettiä omia ajatusmalleja. Harmi vain, etten voi ihan kaikkea jakaa täällä.

Pura kirjoitti...

Hei, kiva kiitos! Haasteet on kivoja. :)

Lähetä kommentti