maanantai 25. tammikuuta 2016

Test results: Not okay

Labrat - check. EKG - check. Luuntiheysmittaus - check. Testejä testejä testejä, jatkuvasti testejä. Mut itehän mä tätä itelleni teen. Labroista sain jo tuloksetkin mun yksityispuolen lääkäriltä, vaikka se hoitaakin vaan vajaatoimintaa. Kalium on saatu nyt kohoamaan 3,0:sta 3,7:aan. Mun ei tarvitse mennä tiputukseen. Mut nyt rauta-arvot on huonot. Aina kun yksi arvo korjaantuu, toinen romahtaa. Mä joudun jatkuvasti hakemaan apteekista jotain. Ja kun kuuri loppuu niin arvot romahtaa uudestaan. Kaliumia rautaa kalkkia + d-vitamiinia monivitamiinia. Enkä mä silti oo kunnossa.

EKG oli ok. Jokin edes. Silti mulla on lähes päivittäin sydämen rytmihäiriötuntemuksia ja rintakipuja. Välillä pahojakin. Mä en tiedä, miten ekg voi muka olla ok.


Luuntiheysmittauksessa jouduin käymään keskussairaalassa. Laite skannasi mua yläpuolelta ja mun piti olla aivan liikkumatta aivan liian kauan. Mä pelkäsin, että mun jalat nytkähtää tahattomasti, kun mä niin kovasti yritän olla liikkumatta ja kaikki joudutaan aloittamaan alusta. Mut ei jouduttu. Viime kerta oli kaksi vuotta sitten, kun osastonlääkäri laittoi lähetteen. Jo silloin mulla todettiin osteopeniaa. Mua pelottaa, mikä tilanne on nyt. Jos mä kaadun ulkona, hajoanko mä tuhansiksi pirstaleiksi niin kuin lasi tippuessaan lattialle? Lähtiessä, seistessäni pysäkillä odottamassa bussia, meni psykan osasto 9:n ulkoiluryhmä mun ohi. Klo 12.15 ulkoiluryhmä. Siinä oli mukana kaks tuttua hoitajaakin osastolta. En kuitenkaan moikannut. Ne oli sen verran kaukana.

Paino 40,6 kg.

14 kommenttia:

Just a Broken Fairy kirjoitti...

kävin itse monta monta vuotta siten viimeksi luuntiheysmittauksessa ja niitä tehtiin n.1-2 vuoden välein ja osteoporoosia näytti monta vuotta. ja nytten ei ole varmaan 4 vuoteen mitattu koska kunto on ollut sama joten ei ole syytä mitata koska ne eivät ole voineet parantua koska kunto on sama kuin silloin.. osteopenia on jo tosi paha , seuraava on osteoporoosi josta ainakin luut murtuu jos kaadut. kannatta miettiä mitä oikeasti haluat elämästäsi

Pura kirjoitti...

Eikä, kamalaa. :( Mullakin on todennäköisesti saattanut pahentua osteoporoosiksi. Vaikka en mä loppupeleissä taida edes välittää. :/ Jollain tapaa kuitenkin pelästyin hieman, kun mietin tilannetta. Mut toivottavasti saat kuntoasi paremmaksi. Pidä huolta itsestäsi. <3

Anonyymi kirjoitti...

Oletko ok?

Anonyymi kirjoitti...

Toivon todella, että sulla paranee olo ja kunto, oot ihana ja tärkeä, toivottavasti itekin tiedät sen <3
Nyt voimia ja jaksamista, vielä ei oo aika luovuttaa tätä peliä!

Pura kirjoitti...

Oon aika huonona nyt, mut siis en oo tehnyt itelleni mitään. :)

Pura kirjoitti...

Ääks, voi että kiitos. <3 Mäkin toivon, että tää olo paranis tästä. Vaikka edes vähäsen.

Anonyymi kirjoitti...

Oothan siellä? <3

Pura kirjoitti...

Olen joo. Huonona olen, mut olen kuitenkin. :) Kirjoittamista olis kyllä tarkoitus jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ois kiva kuulla miten sulla menee :(

Anonyymi kirjoitti...

Ootko elossa?

Pura kirjoitti...

No entistä huonompana oon, mut en oo silti ajattellut vielä lopettaa blogia, vaikka taukoa on tullutkin.

Pura kirjoitti...

Oon joo.

Anonyymi kirjoitti...

Jaksaisitko laittaa kuulumisiasi?

Pura kirjoitti...

Joo tarkoitus olisi ihan lähipäivinä kirjoitella. :)

Lähetä kommentti